fbpx

Kako detoksicirati kožu u menopauzi?

1728x689 Px Fraktal Web Banner Winnow Blog

Zašto trebate detoksicirati kožu?

Perimenopauza, menopauza i postmenopauza prirodne su i zdrave faze života. Kao i svaki put kada vaši hormoni fluktuiraju, vaša koža može reagirati i ponašati se drugačije.

Iako menopauza može nastupiti već u 20-ima, većina žena počinje osjećati simptome u 40-ima i 50-ima. Baš kao i ostatak našeg tijela, naši jajnici također stare i oslobađaju manje hormona (poput estrogena, progesterona i testosterona). Ova fluktuacija u razinama naših hormona može utjecati na našu kožu. Pad estrogena smanjuje količinu kolagena i elastina koji se proizvode. Sve to čini kožu tanjom.

Mogli biste također doživjeti i hormonalne lomove. Primijetit ćete da će se u postmenopauzi ti učinci smiriti, ali vaša koža može postati suša.

Koža koja sazrijeva u menopauzi također je dulje izložena zagađenju i UV zračenju. Važno je detoksicirati svoju zrelu kožu koja je pod stresom od dugogodišnjeg zagađenja i UV oštećenja od sunca. Osjetljivost na sunce vrlo je česta tijekom menopauze. Koža može postati tanja i reaktivnija tijekom menopauze te proizvodi manje melanina. Kada razina estrogena padne, čini žene u menopauzi osjetljivijima na oštećenja od sunca kao što su opekline, osip ili pjege od sunca.

Što vam može pomoći u detoksikaciji kože

Detoksikacija vaše kože znači uklanjanje što je više moguće nečistoća, toksina, zagađivača i mrtvih stanica kože. To je važno za čišćenje, liječenje, posvjetljivanje, hidrataciju i umirivanje vaše kože i vraćanje u optimalno stanje. Winnow Detox ulje s niacinom je brzo upijajuće i lagano ulje koje ne ostavlja mastan trag na koži. Njegov aktivni sastojak je mentil nikotinat – spoj dobiven iz prirodnog mentola i niacina (vitamin B3):

  • omogućuje brzo upijanje u kožu, bez izazivanja tipičnog učinka zagrijavanja kože uzrokovanog čistim niacinom (vitamin B3)
  • sustav ciljane dostave za pojačanu učinkovitost niacina (vitamin B3) u koži, koji pokreće proces detoksikacije stanica kože zahvaljujući pojačanoj mikrocirkulaciji
1200x1200px_fraktal_winnow_v2-hrv

Results of Independent Ex-vivo Tests:

  • 104% oporavak stanica kože od UV-A/UV-B oštećenja (izlaganje suncu)
  • 61% detoksikacija i oporavak stanica kože nakon izlaganja urbanim zagađivačima

Winnow Detox ulje izvrsno je uključiti u svoju noćnu rutinu njege kože jer pomaže u oporavku kože i nudi dodatnu hidrataciju kože. Winnow održava vašu kožu mekom i zdravom tijekom perimenopauze i menopauze, ali i nakon toga.